luni, 28 martie 2011

Biserica Romano-Catolica

Biserica romano-catolica pina la anul 1054 a tinut ortodoxia ca si noi,dar dupa acest an diavolul a rupt Camasa lui Hristos,Biserica in doua,facindu-i pe romano catolici sa strice si ortodoxia credintei.
Nu mai tin posturile,asa cum le-au tinut, propriu zis numai Vinerea de Pasti o mai tin ,in rest,maninca lapte brinza si oua ,nu mninca ei carne,dar maninca zeama de pe carne,calcind canonul 69 Apostolic ,care da anatemei pe cei care nu postesc fara carne,lapte,brinza si oua.
Au inventat multe,ceea ce a dus la parasirea izvorului primar al credintei.
Celibatul preotilor (necasatoria)este o inventie a lor,desi au semnat la Sinodul intii de la Nicea in anul 325,ca sunt de acord,ca preotii sa se casatoreasca sau nu.Ei obliga preotimea la necasatorie.
Ceea ce este mai grav decit toate,este ca in anul 1025 au acceptat inventia unui catolic,Ioan Azimitul,de a face Cuminecatura cu Azima (paine nedospita)ceea ce este impotriva Cinei cele de Taina din Joia cea Mare ,cind Hristos a Zis :
Luaţi, mâncaţi,...si
Beţi dintru acesta toţi,...
sunt impotriva Canoanelor Apostolice si a Sinoadelor Ecumenice.De aceea nu se pot Impartasi crestinii romano catolici la noi ortodocsii.
Trebuie sa se intoarca romano-catolicii la ortodoxia credintei.
Spune cartea ''Sfirsitul Omului''
de la Athos ca la sfirsit Papa de la Roma va veni la Rasarit si va primi din nou sa fie ortodox.Asteptam ca sa vedem si aceasta minune, care sigur ca este repetabila.

Un comentariu:

  1. Au inventat indulgentele, ca si cum ai putea plati, ca la teatru, intrarea in Imparatia Tatalui ceresc, si multe alte felurite lucruri contrar invataturii celei de o fiinta cu Tatal, Fiul si Sfantul Duh, pastratoarea tuturor tainelor nealterate si anume Sfanta si Apostolica Biserica Ortodoxa.

    RăspundețiȘtergere