sâmbătă, 2 aprilie 2011

Secta adventista



Adventistii
 isi trag numele din cuvintul latin ''adventus=venire'' ,ei ocupindu-se mai mult cu a doua venire a lui Hristos  si mai ales de data exacta a venirii.
Secta a fost intemeiata de William Miller,fermier american nascut la anul 1782 in orasul Filadelphia .Parintii lui au fost baptisti saraci si nu i-au putut da o cultura inalta,lui ii placea insa sa invetesi dupa studiu mult a ajuns liber cugetator .Razboiul anglo-american din 1812-1816,la care ia parte l-a facut sa studieze Sf.Scriptura si ajunge baptist ca si parintii lui.
Fiind fara cultura si pricepere a spus :venirea a doua a Mintuitorului va fi in   Martie 1843 Atunci Hristos va intemeia cu cei drepti care vor invia ,o imparatie de o mie de ani(mileniul).La sfirsitul mileniului vor invia si cei pacatosi si vor fi judecati.
Proorocia lui nu s-a implinit,el recunoscand public ca a gresit.Ucenicul lui S.Snow a spus ca trebuie adaugat 7 luni si zece zile si ca data de 10 oct.1844 si ca data de 10 oct.1844 este data venirii sigure.Unii au pus in vitrinele magazinelor  :''Aici se vind ieftin haine albe pentru calatoria la cer din ziua de 10 oct.1844''  ca si prima data data proorocia nu s-a implinit .
Adventistii se impart in :adventistii de ziua a saptea,tin simbata ca si evreii si adventistii reformisti.
Adventistii de ziua a saptea au ca intemeitor pe Iosif Batesc,capitan de vapor si pe Hellen White femeie bolnava de isterie ce avea halucinatii si aiureli ,socotindu-le vedenii dumnezeiesti.Din America adventistii apoi vin si in Europa .Centrul de propaganda este la Hamburg in Germania.
In Romania adventistii au fost adusi la anul 1870de Mihail Czehovski fost preot romano-catolic,care incepe vestirea la Pitesti cu adventistii de duminica .Ajunge adventismul in Dobrogea si apoi in Bucuresti .
In anul 1906 studentul in medicina Petre Paulini trece la baptisti simbatari si preia conducerea sectei,lovind in preoti si in Biserica.
In anul 1920 s-au organizat in ,,Uniunea comunitatilor evanghelice ale adventistilor de ziua a saptea''.Cartea lor de cult este ,,Imnele crestine ,,.
Erezile  lor  :
1Cunoasterea datei exacte a venirii a doua(pe care nici ingerii,nici SfintiiApostoli  nu o stiu  ci numai Dumnezeu ).
2 Mileniul sau imparatia de o mie de ani a lui Hristos pe pamant.
3Nu exista iad ,nici suflet nemuritor( Ei trec cu vedere vorbele Mintuitorului)Astazi vei fi cu mine in Rai Luca 23,43)
4 Serbarea Simbetei
5 Obligativitatea Vechiului Testament cu privire numai la mancaruri curate si necurate.
6 Domnia lui Anticrist de 1260 de zile pentru ei este de 1260 de ani si anume intre 538-1798 (domnia papalitatii)
Toate sectele sunt ratacite ,ei se baga in treaba lui  Dumnezeu ,doar El stie cand va incheia,lumea caci el a creat-o.

Secta Penticostala


Intemeietorul sectei este Carol Parham predicator baptist din America .El pretinde  la anul 1901,ca Duhul Sfint s-a pogorit peste el dandu-i'' darul de a vorbi in limbi''.Pana la anul 1901,unde era oare Duhul Sfint?Pastorul norvegian Barrat in anul 1907 aduce penticostalismul in Europa,iar in Berlin il acapareaza pe pastorul luteran I.Pavel.In Romania initiator este Pavel Budeanu,roman din America,dar conducator ajunge Ioan Bododea.Centrul cultului lor este:predica,cantarile ,(mai nou manelele religioase si hard rock-ul religios)''vorbirea in limbi''( bolboroseli fara de inteles ).Au predicatori,prooroci, prezbiteri.
Penticostalii se mai numesc si tremuratotrii din cauza tremuraturilor ce-i apuca si a convulsiilor,pretinse ca venind de la Duhul Sfint.
Ce cred pentiostalii?1.Botezul admis este cu Duh Sfint si nu cu apa,care nu ajuta la nimic,pentru ca omul  pacatuieste din nou.
2 Botezul cu Duh Sfant da darul ''vorbirii in limbi '' ca si Sfintilor Apostoli la Rusalii.
3.Darurile Suhului Sfint se obtin numai prin Post si Rugaciune.
4.Bolile trupesti se indeca prin rugaciunea comunitatii si ungerea cu untdelemn.
5.SfintulDuh purcede de la Fiul.
6.Cei ce pacatuiesc se exclud din comunitate si nu se mai primesc.
7 Hristos va intemeia mileniul(imparatia de 1000 de ani)la Sfirsitul careia va judeca lumea.
8 Femeile au dreptul sa vorbeasca in adunare.

joi, 31 martie 2011

Secta Baptista



Baptistii sustin ca botezul se da numai celor mari si daca te-ai botezat te duci la rai.Asa ar fi daca omul n-ar mai pacatui,dar de la Botez pina la Rai este drum lung.Dupa botez trebuie post,Spovedanie,Impartasanie,Cununie si celelalte Sfinte Taine.
Intemeitorul baptistilor este John Smith din Anglia,la anul 1611.
Baptistii se impart in:baptisti generali, baptisti particulari,baptistii voii libere,baptistii vechi,baptistii sabatisti,baptistii celor sase principii,baptistii germani,baptistii unitari,''discipolii lui Hristos'' si'' Biserica lui Dumnezeu''
In anul1631,englezul Roger Williams,infiinteaza in America secta baptistilor regulatori acestia se dezvolta dupa anul 1783.
In Europa,baptistii isi organizeaza la Hamburg un  ''cartier general''iar la 1881 infiinteaza un ''institut teologic''
In anul 1883,baptismul este raspindit la romanii din Ardeal de predicatorii maghiari .Iata citeva nume :croitorul Kornyai Mihaly,Toth Istavan,Csopyac Atila, cizmarul Rottmayer si alti agenti ai sovinismului maghiar.De ce maghiari si nu romani?
Probabil ne-au vrut binele si atunci ca si azi :''binele dezbinarii''.  Predicatorii erau cizmari si croitori,i-au chemat pe romani sa schimbe opinca romaneasca cu cizma ungureasca si itarii cu pantalonii tot genul unguresc.Ei zic ca le dadeau gratuit .Oare asa sa fie?Pretul lor era vanzarea sufletului.Cugetati bine,atunci cizme si pantaloni unguresti,iar acum euro ,dolari,haine, mincare ,etc.Probabil istoria se repeta.

Ce cred Baptistii?
1.Biblia este singura carte mantuitoare.(Traditia Apostolica,Sfintele Taine,Sfintii,Icoanele,Fecioara  Preacurata,Sfintele Moaste, Liturghia,Postul sunt respinse).
2. Botezul adultilor.Botezul nu spala pacatele.Atunci inseamna ca e o simpla baie.
3.Dumnezeu este intreit in persoane.
4.Omul se mantuie numai prin credinta.
5. Omul este predestinat la rai sau la iad.
6. Impartasanie cu paine si cu vin este numai spirituala.
7. Ziua de odihna este Dumineca.
8.Orcine poate interpreta scriptura.
9.Casatoria este admisa numai intre baptisti.
10.Adunarea are putere disciplinara.
11.Invierea de apoi si Judecata exista.
12Sarbatorile admise :Nasterea Domnului,Invierea si Rusaliile.Mare greseala ,nu scrie in Biblie cand sa le tina.Le-au furat de la ortodocsi.

marți, 29 martie 2011

Istoricul sectelor



Cuvintul secta vine din limba latina care inseamna o comunitate religioasa,filozofica,rupta din sanul Bisericii ortodoxe, sau filozofica rupta dintr-o filosofie de baza.In concluzie,cuvintul secta inseamna rupt .Taiat din sanul Bisericii.O secta religioasa este rupta din sanul Bisericii lui Hristos,formandu-si o invatatura proprie,impotriva invataturii lui Hristos.Biserica este numai Una,iar sectele sunt multe.Azi sunt mii de secte,placerea cea mare a diavolului de a-i duce pe oameni in iad.Cei care merg la iad sunt in mod sigur sectarii,ei au stricat Biserica lui Hristos ,iar dupa ei mai merg,toti traitorii in rele care pacatuiesc continuu.
Ortodoxule!ia aminte la ortodoxia credintei tale si la ortodoxia vietii tale.
Tata tuturor sectelor este diavolul ,un alt ''tata'' al sectelor este Luther care la moartea sa a exclamat :''Vai mie ca ratacirea mea nu se va termina niciodata ''si asa este,apar mereu  secte ca ciupercile dupa ploaie.

Datoria crestinului ortodox


A cunoaste credinta  ta  este un dar DUMNEZEIESC ,dar si o DATORIE.Suntem datori a ne cunoaste CREDINTA NOASTRA ORTODOXA ROMANEASCA .

Romanul este ortodox din fire ,firea lui se potriveste cu aceasta CREDINTA ORTODOXA.
Romanul este drept,bun,milostiv si primitor,la fel ii este si credinta ,dreapta-ortodoxa si buna . Vai, cat ne-a iubit  Dumnezeu pe noi,ca ne-a facut ortodocsi ca sa ne putem mantui.Vreti sa va convingeti?Studiati ce este romanesc si veti vedea acest simt ortodox de mare finete.
Poetii,filozofii,istoricii ,martirii,luptatorii,eroii,preotii,episcopii,si poporul crestin,toti simt romaneste si in mod ortodoxpe Dumnezeu. Cei ce nu sunt ortodocsi nu sunt romani,ci de alt neam   si-i chemam sa se intoarca la Mama lor la Biserica Ortodoxa ,caci din ea au plecat ,mama iarta totul .
Diavolul este autorul sectelor ,el a semnat neghina ratacirii  in ogorul Bisericii Ortodoxe Romane, spinii sectelor ucigatoare a sufletelor romanilor.

Ortodoxia este fapta lui Dumnezeu  in lume,Dumnezeirea concreta .
Domnul nostru Iisus Hristos este Unul, una trebuie sa ne fie si credinta noastra . 

Biserica Greco-Catolica


Biserica greco -catolica
o, Biserica si greaca(ortodoxa)si catolica,un fel de compromis.Intemeierea Bisericilor greco -catolice una din este marile greseli ae catolicismului.
La noi in Ardeal a luat fiinta aceasta Biserica pe vremea cand stapaneau strainii pe la noi,atunci eram saraci si ne-au promis bogatii daca vom trece la catolicism.Maria Tereza imparateasa autro-ungariei la 1700 a facut greco-catolici cu tunul,a daramt 150 de manastiri si a distrus altele 550 de  biserici.Nu aveai de ales,ori te lepadai de credinta ortodoxa si de limba ta,ori paraseai locul de bastina.Vai,cati au murit pentru ortodoxie,cu ocazia savarsirii uniatiei.
Unii vad o binefacere in scoala ardeleana,da,dar nu pe masura asteptarilor.
Inochentie Micu Klein moare in exilla Roma de ce?Doar era greco-catolic.Pr.Vasile Lucaciu l-a rugat in Roma pe papa sa nu intemeieze epicopia greco-catolica de la Hajdudorog ca-i deznationalizeaza pe romani .
Papa a spus ca o infiinteaza . Pr.Lucaciu trist a primit de la Papa o cruce frumoasa,drept manghaiere.Daca fratii ardelenii au fost 200 de ani greco-catolici ce au fost inainte de aceasta??Rspunsul este simplu:Ortodocsi.
Daca este religie buna cea greco-catolica de ce timp de 200 de ani n-au avut nici un sfint cu Moste?
Religia greco-catolica este un compromis intre catolicism si ortodoxie.Cand se va uni catolicii cu ortodocsii  ei cu cine se vor uni,?ei nu sunt nici catolici nici ortodocsi.
Greco -catolicii nu mai au vecernie,nici utrenie,fac 4 liturghiiipe zi,mincati si bauti bine se impartasesc.Fac doua Liturghii doua dimineata si doua seara.Asa fac si romano-catolicii.Nu mai au prescura ,ci azima.Deci ei sunt romano-catolici nu sunt ca cei dinainte .
 Noi , romanii suntem ortodocsi .
De fapt greco -catolicii de azi  sunt romano-catolicii ascunsi sub acest nume. Ei fac, Liturghia cu azima,nu cu paine,Biserica are drept cap papa.Greco-catolicii fac ,spovedania fara post, poti minca cu doua ore inainte de Impartasanie,
dupa aceea te impartasesti fara Spovedanie.
Miercurile si  Vinerele nu mai sunt zile de post,dupa doctrina catolica.
Canoane nu se dau la Spovedanie .De fapt ei sunt catolici dar cu alt nume .


luni, 28 martie 2011

Biserica Romano-Catolica

Biserica romano-catolica pina la anul 1054 a tinut ortodoxia ca si noi,dar dupa acest an diavolul a rupt Camasa lui Hristos,Biserica in doua,facindu-i pe romano catolici sa strice si ortodoxia credintei.
Nu mai tin posturile,asa cum le-au tinut, propriu zis numai Vinerea de Pasti o mai tin ,in rest,maninca lapte brinza si oua ,nu mninca ei carne,dar maninca zeama de pe carne,calcind canonul 69 Apostolic ,care da anatemei pe cei care nu postesc fara carne,lapte,brinza si oua.
Au inventat multe,ceea ce a dus la parasirea izvorului primar al credintei.
Celibatul preotilor (necasatoria)este o inventie a lor,desi au semnat la Sinodul intii de la Nicea in anul 325,ca sunt de acord,ca preotii sa se casatoreasca sau nu.Ei obliga preotimea la necasatorie.
Ceea ce este mai grav decit toate,este ca in anul 1025 au acceptat inventia unui catolic,Ioan Azimitul,de a face Cuminecatura cu Azima (paine nedospita)ceea ce este impotriva Cinei cele de Taina din Joia cea Mare ,cind Hristos a Zis :
Luaţi, mâncaţi,...si
Beţi dintru acesta toţi,...
sunt impotriva Canoanelor Apostolice si a Sinoadelor Ecumenice.De aceea nu se pot Impartasi crestinii romano catolici la noi ortodocsii.
Trebuie sa se intoarca romano-catolicii la ortodoxia credintei.
Spune cartea ''Sfirsitul Omului''
de la Athos ca la sfirsit Papa de la Roma va veni la Rasarit si va primi din nou sa fie ortodox.Asteptam ca sa vedem si aceasta minune, care sigur ca este repetabila.

Ce inseamna cuvintul CRED?


Oare ce inseamna cuvintul CRED?
Cand ai spus cuvantul cred,imediat sufletul tau se sprijina pe Dumnezeu
,care este plinitorul credintei.Cred,vrei sa zici,eu exist datorita Celui ce exista  mai inainte de mine si El ma tine pe mine,pina ma va lua la Sine .Cuvintul CRED vrea sa zica,mintea este sigura de existenta,prezenta si ajutorul Celui in care cred.Cred vrei sa spui ca vointa ta va face ceea ce vrea Cel in care crezi,ce vrea El vreau si eu .Cred ,simtirea il pipaie,il simte pe acest Dumnezeu si inima mea nu mai poate de bucurie in El....
Dumnezeul meu si Totul meu,striga inima mea. Dumnezeul in care cred eu,Iisus Hristos,Dumnezeul meu,mi s-a aratat si mi se arata mereu simturilor mele.Fiinta mea traieste din Fiinta Lui,de n-ar ar exista El, nici eu n-as exista.Eu sunt cauza cauzata.Dumnezeu m-a facut pe mine,iar eu devin prin El,Dumnezeu dupa dar.A crede in Dumnezeu inseamna a fi sigur de existenta Sa si de existenta ta,care ti se va continua in vesnicie.
Vorba lui Socrate:''Vreti sa ma ingropati?Nu puteti,sufletul meu este nemuritor.''Din moment ce Dumnezeu ne-a creat  nu mai putem sa nu existam,ca nu vrem sa-l cunoastem,si acesta este un dar al libertatii noastre .
Spunea  misticul  Pascal,ca marele dar divin se vede si din faptul ca eu pot sa-l tagaduiesc pe El,sigur tagaduirea mea ,nu va anula existenta lui Dumnezeu.
Cuvintul CRED, vine din grecescul pistevo = a crede, si din latinescul credo-cred,care inseamna in grai crestin:''Iar credinta este incredintarea celor nadajduite,dovedirea lucrurilor celor nevazute.Prin ea cei din vechimeau dat buna lor marturie''(Evrei 11,1,2).
In univers ,trei persoane au darul de a crede:
1.Ingerii,care cred,dar si vad ceea ce cred .
2.Diavolii,care cred in Dumnezeu,nu-l vad ,dar ei fac todeauna raul.
3.Oamenii ,care cred,dar nu-l vad pe Cel in care cred si aceasta este credinta desavirsita .
Ceea ce ne impiedica pe noi oamenii de a-l vedea pe Dumnezeu este perdeaua trupului nostru material. Tocmai de aceea moartea noastra a oamenilor este cea mai mare binefacere pentru noi,ne face sa il vedem pe Dumnezeu ''Sa-l cunoastem asa cum am fost cunoscuti noi de catre El.''Noi credem partial,dar dupa moarte vom vedea total pe Dumnezeu ,va fi o partasanie de slava ,El ne va hrani cu dumnezeirea Sa .
Credinta ingerilor nu este o virtute ,deoarece ei nu fac nici un efort pentru a crede,caci ei Il vad pe Dumnezeu.Ei au darul vederii lui Dumnezeu.
Credinta diavolilor in Dumnezeu este creationala ,insa credinta lor in Dumnezeu este parvenita in a-l uri pe Dumnezeu si-l vor uri vesnic ,s-a invesnicit  raul ,iar aceasta ura este pierzarea lor cea  vesnica .
Credinta nostra a oamenilor este un dar dumnezeiesc,insotit de efortul omului de a-l cunoaste cunoaste pe Dumnezeu.Omul care crede in Dumnezeu  si face ceea ce crede,se va invrednici de plata cea mare din Rai de a vedea pe Dumnezeu vesnic.Numai omul singur face un efort continuu de a-si intari credinta:
''Micsoratu-l-ai cu putin fata de ingeri ,cu slava si cu cinste l-ai incununat pe el''zice  marele Sf.Ap. Pavel.Omul prin trup este mai mic decit ingerii,dar trupul omului ajunge Sfinte Moaste .
Omul  trebuie sa creada in Domnul nostru Iisus Hristos ,Om si Dumnezeu ,indiferent de ce neam ar fi si trebuie sa creada asa cum a vrut Hristos sa credem in El.Iisus Hristos are trupul Sau prelungit in lume si acest trup este Biserica Ortodoxa Una,Sfinta ,Soborniceasca,si Apostoleasca .Biserica Ortodoxa este trupul lui Iisus Hristos,de aici din lume de jos.
Pentru a ne mantui si a merge la  Rai ,trebuie sa credem ortodox in  Iisus Hristos.Avind credinta trebuie sa ne straduim sa cunoastem pe Hristos,sa studiem,sa ne rugam,sa-i facem voia Lui cea sfinta .Iisus ne iubeste pe noi ,haideti sa-l iubim si noi pr El.
Ortodoxia credintei inseamna a crede in Iisus Hristos  asa cum au crezut crestinii primelor veacuri si asa cum cred crestinii ortodocsi din anul 2011.
Crestinii primelor veacuri ,credeau in Sfinta Treime,Dumnezeu Tatal,Fiul si Duhul Sfint.Se rugau Maicii Domnului,o cinsteau si o laudau,cinsteau pe Sfintii Ingeri ,se insemnau cu semnul  Sfintei Cruci,posteau cele patru Posturi si apoi toate Miercurile si Vinerile de peste an si apoi se Spovedeau si se Impartaseau foarte des de la preoti lasati de Hristos noua .Traiau  credinta aceasta ortodoxa in curatie si in simtirea luiHristos.Oare asa facem noi crestiniiortodocsicei de azi?La aceasta sa raspunda fiecare dupa constiinta lui interioara.