marți, 29 martie 2011

Biserica Greco-Catolica


Biserica greco -catolica
o, Biserica si greaca(ortodoxa)si catolica,un fel de compromis.Intemeierea Bisericilor greco -catolice una din este marile greseli ae catolicismului.
La noi in Ardeal a luat fiinta aceasta Biserica pe vremea cand stapaneau strainii pe la noi,atunci eram saraci si ne-au promis bogatii daca vom trece la catolicism.Maria Tereza imparateasa autro-ungariei la 1700 a facut greco-catolici cu tunul,a daramt 150 de manastiri si a distrus altele 550 de  biserici.Nu aveai de ales,ori te lepadai de credinta ortodoxa si de limba ta,ori paraseai locul de bastina.Vai,cati au murit pentru ortodoxie,cu ocazia savarsirii uniatiei.
Unii vad o binefacere in scoala ardeleana,da,dar nu pe masura asteptarilor.
Inochentie Micu Klein moare in exilla Roma de ce?Doar era greco-catolic.Pr.Vasile Lucaciu l-a rugat in Roma pe papa sa nu intemeieze epicopia greco-catolica de la Hajdudorog ca-i deznationalizeaza pe romani .
Papa a spus ca o infiinteaza . Pr.Lucaciu trist a primit de la Papa o cruce frumoasa,drept manghaiere.Daca fratii ardelenii au fost 200 de ani greco-catolici ce au fost inainte de aceasta??Rspunsul este simplu:Ortodocsi.
Daca este religie buna cea greco-catolica de ce timp de 200 de ani n-au avut nici un sfint cu Moste?
Religia greco-catolica este un compromis intre catolicism si ortodoxie.Cand se va uni catolicii cu ortodocsii  ei cu cine se vor uni,?ei nu sunt nici catolici nici ortodocsi.
Greco -catolicii nu mai au vecernie,nici utrenie,fac 4 liturghiiipe zi,mincati si bauti bine se impartasesc.Fac doua Liturghii doua dimineata si doua seara.Asa fac si romano-catolicii.Nu mai au prescura ,ci azima.Deci ei sunt romano-catolici nu sunt ca cei dinainte .
 Noi , romanii suntem ortodocsi .
De fapt greco -catolicii de azi  sunt romano-catolicii ascunsi sub acest nume. Ei fac, Liturghia cu azima,nu cu paine,Biserica are drept cap papa.Greco-catolicii fac ,spovedania fara post, poti minca cu doua ore inainte de Impartasanie,
dupa aceea te impartasesti fara Spovedanie.
Miercurile si  Vinerele nu mai sunt zile de post,dupa doctrina catolica.
Canoane nu se dau la Spovedanie .De fapt ei sunt catolici dar cu alt nume .


Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu